Over de auteur

Auteur en samensteller Wim Noorman schreef in 2010 Rechtgelijnde Welvaart, het boek over de Peugeot 404. De typenummers doen vermoeden dat een boek over de 504 in één doorgaande beweging te schrijven was. Maar de 504 is als opvolger, naast de 404, toch een heel andere auto. Een die in een andere tijd opereert, op een nog grotere schaal.

Zelf van bouwjaar 1965 maakt Wim de 404 bewust mee, en de auto kreeg een plek in zijn hart. Maar ook de 504 maakt een onweerstaanbare indruk op hem. In zowel de schuur als het hart is er voor beiden plek.

Met Een Wonder op Wielen geeft de auteur een boeiend overzicht van de Peugeot 504, met zoveel mogelijk het Nederlandse aandeel in woord en beeld.

Met dank aan enkele enthousiaste verzamelaars kreeg hij veel historisch materiaal boven water. Ook Peugeot Nederland verleende alle medewerking en bleek niet zelden een dankbaar klankbord.

De lijst van liefhebbers die materiaal in bruikleen gaven is lang. De 504 verdient een standbeeld, maar vooralsnog is er dit boek. Voor en door liefhebbers.